خانه / ایده‌هایی در مدیریت / مدیریت حوادث غیرمترقبه، چگونه؟

مدیریت حوادث غیرمترقبه، چگونه؟

بهره برداری از تجهیزات مناسب و پیشرفته در هر امری مورد نیاز جوامع بشری در این سالها به شمار میرود. در موارد خاص مثل حوادث غیر مترقبه که با حفظ جان انسانها روبرو هستیم وجود ماشین آلات و ابزار تخصصی بیش از هر شرایط دیگر احساس میشود. وقوع حوادثی چون سیل، زلزله، بلایای طبیعی نیازمند تدبیر و محاسبات لازم بوده و با پیش بینی های صورت گرفته طبیعتا” بخشی از نیاز در هر جامعه ای سنجیده و تجهیزات و لوازم برآورد شده در دستور برای تهیه قرار میگیرد. در زمان وقوع یک حادثه مثل زلزله حقیقتا” کمک رسانی بسیار دشوار بوده و اگر از یک ساز و کار صحیح ریشه دار در فرهنگ جامعه برخوردار باشیم طبیعتا” کم ترین آسیب به حادثه دیدگان مشاهده خواهد شد. بر حسب شنیدهها و گزارشات منتشر شده از رسانه ها طی سالهای گذشته متوجه شدیم که در کشور مان تدابیری به منظور مثلا” مقابله با زلزله ( به این دلیل که نسبت به سایر بلایای طبیعی بیشتر در معرض آن قرار داریم ) صورت گرفته است. یک مانور در حد چند خودروی امدادی و انتقال چند مسدودم به تصویر کشیده شده است. البته انجام این نوع اقدامات حتما” خوب خواهد بود، ولی  به طور قطع کافی نیست. وجود تجهیزات مناسب و اولیه برای هر استان امری ضروری محسوب میشود. پیش بینی ها برای زلزله تهران طی سالهای گذشته باعث شد تا مسئولین نسبت به ساخت سوله هایی مقاوم و امن اقدام کنند سپس ملزومات اولیه مورد نیاز مثل پتو، انواع بخاری و امثال اینها را آماده کنند.

وجود یک حادثه مثل زمین لرزه غرب کشور که مناطق سرپل ذهاب، قصرشیرین را به صورت عمده در بر گرفت و شهرهای همجوار آن نیز تا حدی تحت تاثیر این حادثه تلخ قرار گرفت، باعث شد مسئولین محترم به منظور حمایت از هموطنان ارجمند حجم قابل توجهی از ملزومات مورد نیاز را از تهران برای مناطق آسیب دیده ارسال نمایند.

حال اگر به شعار حادثه خبر نمیکنم نوجه کنیم و خدایی ناکرده شاهد یک حادثه مشابه در نقطه ای دیگر از کشور باشیم، آیا واقعا” توان کمک رسانی و تامین نیاز برای انسانهای گرفتار شده در حادثه دوم هستیم؟

یادآوری موارد فوق در شرایطی است که برای ارائه خدمات امداد و نجات ( به قول هموطنان حاضر در محل زمین لرزه که تصاویرشان در شبکه های اجتماعی منتشر شد) حتی دستکش وجود نداشت چه رسد به ماشین آلات و تجهیزات مناسب.

یک تفکر مهم در آوار برداری وجود دارد که استفاده از برخی امکانات را منع مینماید. دلیل این موضوع بی جان بودن ماشین آلات و قدرت آنهاست که شاید بهره برداری از آنها باعث فوت و کشته شدن انسانهای گرفتار در زیر آوار باشد. اما فراموش نکنیم مدیریت زمان در چنین شرایطی بسیار مهم است. و انسانهای گرفتار وقت زیادی برای مقاوت در اختیار ندارند.

عموما” در زمین لرزه ها و ساختمانهای تخریب شده سازه هایی به چشم میخورند که به راحتی میتوان با استفاده از ماشین آلات نسبت به جابجایی آنها اقدام نمود و دسترسی را برای نجات جان انسانهای گرفتار هموارتر کرد. لیکن طی حوادث سپری شده سالهای گذشته با بررسی کارشناسی از نقاط حادثه دیده کمتر شاهد حضور سیل ماشین آلات و تجهیرات معمولی امداد و نجات بوده ایم.

تصور کنیم مثلا” به منظور برش و جابجایی یک ستون ریخته شده از هوا برش و نیروی بازو بخواهیم بهره ببریم.

امیدوارم تدابیر مدیریتی لازم به منظور ارتقاء کیفیت خدمت رسانی را به زودی در کشور شاهد باشیم.

با احترام

این مطلب را هم بخوانید!

 نکات قابل توجه و مفید برای بالا بردن مهارت های ارتباطی

تلاش کنیم : ۱- یک شنونده واقعی باشید! ۲- حس همدردی خود را تقویت کنید …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *